Sla over naar de inhoud

Boekpresentatie 8 april 2017

Op 8 april is het boek gepresenteerd “By ús yn de Mersken”. Dit vond plaats in het Multifunctioneel Centrum de Wier in Ureterp. Het eerste exemplaar werd door de schrijfster Pauline Koenders overhandigd aan de burgermeester van Opsterland Mw. E. van Selm. MW J. Verhoef, coördinator van het Streekmuseum Gorredijk heeft het tweede exemplaar in ontvangst genomen. De heer Jan de Jong heeft als oudste familie lid het derde exemplaar in ontvangst genomen.

De heer Doeke Venema sprak over “Maatschappelijke en sociale ontwikkelingen in Oost Opsterland. Tussen de sprekers door zong het ’t Oerterper Manljuskoar. De heer Jan Kloosterman vertelde over de Oerbewenners op’e Mersken. Hij ging ver terug in het verleden van de Rendier Jagers. De beide zonen Pier en Harry en dochter Maaike de Wilde van Harm de Wilde kregen ook een boek van Pauline Koenders overhandigd. Ook werden er fragmenten uit de Revue Agrarika van Harm de Wilde opgevoerd door Mw. Froukje Bouma en Andries Monderman.

Het was een geslaagde boekpresentatie die door meer dan 180 mensen werd bezocht!

 

 

Published inNieuws

Eén reactie

  1. Anneke Anneke

    Prachtig mooi boek, ik heb het cadeau gekregen op mijn verjaardag, ben er zeer content mee! Ik had het boek gereserveerd op de site, was compleet verrast dat ik het nu al kreeg! Ga het direct lezen:-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *